Mora AS
Copyright © Mora AS
Før du går til innkjøp av ny garasjeport, bør du ha et bevisst forhold til den praktiske bruken av garasjen, tilgjengeligheten, vedlikeholdet og sikkerheten. 

1. Skal garasjen brukes til mer enn bare et sted å parkere bilen? 

I så fall kan det være lurt å velge en port med vinduer installert. Det sikrer bedre lysforhold inne i garasjen.

2. Beveger du deg mye inn og ut av garasjen? 

Og du har heller ikke sidedør? Da bør du vurdere å velge en garasjeport med dør installert. 

3. En port er en port?

Velg en garasjeport som er tilpasset det norsk klima og din bruk av garasjen. Har du en oppvarmet garasje, bør du være spesielt oppmerksom på isolasjonsverdien på porten, for å unngå unødvendig varmetap. 

4. Materialvalg for garasjeporten? 

Tidligere valgte mange garasjeporter i tre, mens i dag velger de fleste porter av stål. Fordelen med en stålport er at den er tilnærmet vedlikeholdsfri – du trenger stort sett bare å smøre bevegelige deler. 

5. Har du god plass foran garasjen? 

Med en vippeport mister du noe bruksareal foran garasjen, mens med en leddport kan du utnytte plassen nesten helt inntil garasjeporten.

6. Ekstra komfort og trygghet? 

Med en fjernstyrt portåpner trenger du ikke å utsette deg for dårlig vær når du skal inn i garasjen. Har du portåpner blir det også vanskeligere å bryte seg inn i garasjen – fordi garasjeporten ikke har håndtak eller synlig lås. 

7. Opptatt av sikkerheten?

Sjekk hvilke funksjoner som finnes på porten – med hensyn til klemsikring og full stoppfunksjon når porten møter motstand. 

8. Hvem skal montere porten? 

Det er komplisert å montere en garasjeport selv. Det anbefales derfor å velge en leverandør med egne montører for å sikre korrekt montering. Da har du monteringsgaranti dersom reklamasjon skulle oppstå.


Finn garasjeporter her, som tilfredsstiller dine krav og ønsker.